Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.
Zo ga ik regelmatig naar onze eigen boer om ons rundvlees uit te zoeken. Dit doe ik bij Johan Roos uit Veulen. Johan heeft samen met zijn broer Arie een rundveeberijf met 2 vestigingen. Eentje in oploo waar het "moederbedrijf" zit en de natuur zijn natuurlijk verloop heeft. Zo loopt er tussen de koeien een stier die zijn werk doet. Als de kalfjes geboren zijn gaan de dieren die afgemest moeten worden naar Veulen. Samen met Johan zoek ik dan de dieren uit die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.
Ons varkensvlees is afkomstig van de "Heyde Hoeve" met boerederijen uit de regio zoals in Lierop en Gerwen. Heyde Hoeve varkensvlees staat voor eerlijk varkensvlees dat 3 peilers als uitgangspunt kent: voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu-aspecten. Als u hier meer over wil weten kijk eens op www.heydehoeve.nl
Kip is verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipblokjes, gemarineerde kipfilet of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we gegrilde kipppenbouten, vleugels en enkele kant en klare gerechten met kip zoals kip stroganoff en ajam pangang!
Onze kip is afkomstig van het Hoeve hoen, beter voor mens dier en milieu!
Kijk ook eens op: Echt malse kipfilet - De geschiedenis - Hoeve Hoen